Μετατροπή άδειας από Η.Π.Α. Καναδά Αυστραλία Ιαπωνία Νότιο Αφρική και Νότια Κορέα σε ελληνική

“Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης από Η.Π.Α. Καναδά Αυστραλία Ιαπωνία Νότιο Αφρική και Νότια Κορέα σε αντίστοιχη Ελληνική.”

Η σχολή μας αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της υπόθεσης ταχύτατα με το χαμηλότερο κόστος.

 

Δικαιολογητικά:

 

    • Φωτοαντίγραφο ξένου διαβατηρίου, αν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα, ή φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας αν είναι έλληνας υπήκοος
    • Φωτοαντίγραφο ισχύουσας άδειας διαμονής ή παραμονής ή άλλου ισοδύναμου εγγράφου, αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι έλληνας υπήκοος, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 185 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης ή 95 ημέρες αν ο ενδιαφερόμενος είναι υπήκοος κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάιν, και να εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και την ημέρα παραλαβής της ελληνικής άδειας οδήγησης
    • Κατεχόμενη ξένη άδεια οδήγησης, η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ. (Η ξένη άδεια οδήγησης δεν πρέπει να φέρει την ένδειξη “”ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ”". Ειδικά για τις άδειες οδήγησης της Ν. Αφρικής αυτές πρέπει να είναι νέου τύπου πλαστικές άδειες (τύπου πιστωτικής κάρτας) ενώ για τις άδειες οδήγησης που εκδόθηκαν από την Νότια Κορέα, η μετατροπή περιορίζεται μόνο στη χορήγηση κατηγοριών Α και Β. Ειδικά για τις άδειες οδήγησης της Ιαπωνίας, κρατείται φωτοαντίγραφο αυτών και οι πρωτότυπες αποστέλλονται στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα).
    • Μετάφραση της ξένης άδειας από το Υπουργείο Εξωτερικών ή από δικηγόρο ή από τον Πρόξενο της εδώ προξενικής αρχής της χώρας έκδοσης. Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται επικύρωση του γνησίου της υπογραφής του Προξένου από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
    • Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου
    • Έγγραφο της εκδούσας την άδεια Υπηρεσίας, μαζί με μετάφρασή του, στο οποίο να περιέχονται όλα τα στοιχεία της άδειας και του κατόχου της και να βεβαιώνεται ότι η άδεια αυτή δεν κρατείται από οποιαδήποτε αρχή του κράτους που την εξέδωσε, λόγω οποιασδήποτε ποινής.( Το έγγραφο αυτό περιέρχεται στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών αποκλειστικά και μόνο με αλληλογραφία διά του εκεί ελληνικού προξενείου ή δια του προξενείου της ξένης χώρας στην Ελλάδα, με μέριμνα του ενδιαφερόμενου. Ειδικά για τις άδειες οδήγησης της Ιαπωνίας, το παραπάνω έγγραφο δύναται να εκδίδεται και από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα).